LokacijaOtiški Vrh 46A 2373 Šentjanž pri Dravogradu Slovenija
Telefon+386 02 87 20 136
E-poštainfo@tehnovar.si

Priprava zvarnih robov

Kakovost in zadovoljstvo strank zagotavljamo z nadzorom s strni varilnega inženirja in tehnologa. Certifikat DIN,EN,ISO 3438-2 je še uradno potrdilo kakovostnega proizvodnega procesa

Pravilna priprava zvarnih robov velja za zelo pomemben korak pri varjenju zlitin. Lahko ga opravimo z mehanskim rezanjem ali z termični obdelavi. Plazemski rez je najbolj pogosta metoda uporabe pri pripravi zvarnih robov in sicer rezanje zlitinskih plošč v želene oblike in priprava zvarnih robov.

Priprava zvarnih robov se lahko izvede z uporabo tehnik obdelave in brušenja, ki veljajo za zlitine Ni– in Co– baze. Vendar rezanje z ogljikom (carbon – arc) ni priporočljivo zaradi kontaminacije ogljika. Če s površine v celoti ne odstranimo kontaminacijo lahko med naknadnim varjenjem pride do metalurških težav. Poleg tega, če bi rezali z ogljikom, bi lahko prišlo do toplotne obremenitev , kar bi lahko vplivalo na deformacijo materiala.

…..Tako je rezanje z plazmo boljše….

…..Tako je rezkanje boljše…..

Postopek priprava zvarnih robov

Pred varjenjem je potrebno vse rezane robove obdelati tako, da bodo ravni in svetleči. Zvarni rob je potrebno zgoraj in spodaj v širini nekje 25 mm temeljito zbrusiti z 80 do 120 granulacijsko brusilno pahljačo. S tem zagotovimo, da površina ne vsebuje več oksidov in ostalih nečistoč.

Priporočena je uporaba manjša vrednost granulacije, vendar moramo pa upoštevati, da z njim naredimo manjše praske, katere nam preprečujejo pregled odkrivanja razpok na materialu. Zato je priporočljivo še potem uporabiti višjo granulacijo, da dobimo fino površino.

Priprava zvarnih robov
Priprava zvarnih robov

Kljub uporabi granulacije je potrebno površino in sosednja območja še temeljito očistiti s posebnim topilom, kot je aceton ali ustreznim alkalnim čistilom. Vse sledi maščob, kot so olja pri rezanju, označevalnih barv, korozije itd.

Če površine nismo očistili in so še prisotni elementi kot so žveplo ali fosfor, ter drugi elementi z nizkim tališčem lahko povzroči močno krhkost ali razpoke. Težave lahko tudi povzroči ostanki oksida, saj so temperature taljenja oksida veliko višje od navadnih kovin, ki jih varimo in je verjetneje, da med varjenjem ostanejo v trdnem stanju in posledično se ne stopijo skupaj z zvarom, kar pripomore do nekakovostnega zvara.

Izjema je lahko površinska kontaminacija kovine zaradi stika z ogljikovim jeklom, ki lahko povzroči obarvanje rje. Ampak to ni resna težava, zato takšnih madežev rje ni nujno potrebno odstraniti, ker tudi nebo vplivalo na kvaliteto oz. odpornost zvara.

Kakovost

Kakovost in zadovoljstvo strank zagotavljamo z nadzorom s strni varilnega inženirja in tehnologa.

Certifikat DIN,EN,ISO 3438-2 je še uradno potrdilo kakovostnega proizvodnega procesa

Tehnovar

Kontaktirajte nas

    Evropski sklad za regionalni razvoj